KB Components AB förlänger med IXX och bygger koncernstruktur för framtiden.

KB Components är en av de ledande polymer-tillverkarna i Skandinavien med huvudkontor i Örkelljunga där verksamheten startade 1947. Med helhetstänkandet från idé och design till tillverkning och montering skapas högteknologiska produkter för industri, fordon, medicin och möbler. Nyligen invigdes en ny avancerad produktionslinje i Örkelljunga och koncernen har under 2015 även kompletterats med produktionsenheter i Mexico och Kina.

Med kraftig expansion senaste åren och med avsikt till ytterligare tillväxt så behövde KB Components IT-struktur mappas mot de nya strategierna och ge ett bättre stöd åt multinationella koncern-processer. Kommunikation och informationsspridning mellan både människor och system inom koncernen behövde förenklas och tillåta snabba förändringar.

”Vi behövde styra upp det som behövs för koncernen och samtidigt lämna frihet åt övrigt inom respektive bolag. Det krävs snabbhet och flexibilitet på lokal nivå samtidigt som vi behöver kontroll på behörigheter och gemensam funktionalitet från centralt perspektiv för att kunna fortsätta vår tillväxt på ett kontrollerat sätt”, säger Tommy Stoltenborg, CFO KB Components AB.

Dotterbolag kan enkelt dockas i och ur koncernen.
Med ett unikt koncern-id till alla medarbetare får användarna tillgång till de funktioner de behöver oavsett var personen eller systemet finns i koncernen. Det ger såväl snabbhet och flexibilitet som central kontroll. Att på köpet dessutom enkelt kunna docka i och ur dotterbolag i koncernens it-system utan kostsam migrering av inloggnings-domäner och system är ytterligare en framgångsfaktor.

”Genom att kombinera beprövade tekniker på ett nytt sätt har vi fått en gemensam plattform som ger tillgång till alla koncernens system via det personliga koncern-id:t. En inloggning, ett lösenord samt en gemensam kommunikationsplattform är en vision som många IT-avdelningar har men som få lyckas med i praktiken. Vi har skapat single sign on i koncernen på riktigt.” säger Joakim Karlsson, Senior Sales Executive på IXX-IT-partner AB.

För mer information kontakta:
Mattias Christensson, VD IXX IT-partner                      
0709-51 81 11, mattias.christensson@ixx.se  

Tommy Stoltenborg, CFO KB Components AB
0708-265 326, tommy.stoltenborg@kbcomponents.com

IXX IT-partner är ett företag med passion för att skapa innovativa IT-lösningar. Med högt kunnande om våra kunders verksamhet visar vi vägen hur IT skapar konkurrensmässiga fördelar. Vi drivs av att ligga steget före och göra vardagen enklare för våra kunder. IXX startades 1985 och familjeföretaget har med andra generationens ägare vuxit till ett av regionens ledande IT-företag. Vi är 45 passionerade medarbetare med kontor i Ängelholm, Helsingborg och Malmö.