Sveriges bästa fotbollsdamlag FC Rosengård outsourcar sin IT till IXX

FC Rosengård är ett lag fullt med världsstjärnor som 2015 tog hem sitt 10:e SM-guld. Förutom att rankas som 5:e bästa laget i världen så har man även ett tungt socialt engagemang i Malmö med sin ungdomsverksamhet och genom verksamheten med ett arbetsmarknadsprojekt för långtidsarbetslösa ungdomar.

 

FC Rosengårds VD Klas Tjebbes hade under en längre tid funderat på hur man skulle ta nästa steg inom administrationen. Tillsammans med sportchefen Therese Sjögran och alla krafterna i det engagerade kansliet har klubbadministrationen historiskt hanterats framgångsrikt med traditionella och minimala enkla verktyg.

”IXX stack ut från mängden genom att vara en IT-partner som verkligen förstod vår verksamhet och anpassade en lösning till våra behov. Det märks att de lägger energi på att sätta sig in i kundens verksamhet och att de har erfarenhet från att hjälpa många olika branscher inklusive andra idrottsorganisationer”, säger Klas Tjebbes, VD FC Rosengård.

Flexibel lösning och mobil säkerhet
IXX levererar en molnbaserad lagring för dokumenthantering, kommunikationsplattform med tillhörande supporttjänster hela vägen ut till tangentbordet och användaren.

”Med vårt mobila IT-stöd som fokuserar på att göra vardagen enkel för användaren så kommer klubbadministrationen även fortsättningsvis kunna hålla samma höga standard som det sportsliga. Med den nya plattformen kan FC Rosengård koncentrera sig på sin kärnverksamhet, fotbollen, och vi sköter resten.”, säger Clemens Klöfverskjöld, Sales Director IXX IT-partner AB.

Samma värderingar
I samband med att affären gjorts upp har IXX samtidigt gått in som stor sponsor i FC Rosengårds nätverk. ”Vi ser det som en viktig roll att stödja en seriös förening som gör skillnad i vardagen för många ungdomar med sin breddverksamhet och samtidigt har en världs-elit-satsning. Genom sitt nätverk möjliggör detta också nya affärer för oss i Malmö som är en viktig region i IXX geografiska expansion. FC Rosengårds värderingar ligger helt i linje med våra egna vilket var en grundförutsättning för affären”, säger Mattias Christensson, VD IXX IT-partner AB.

Intervju med Klas Tjebbes och Therese Sjögran https://www.youtube.com/watch?v=8ROqvXVx0g4

För mer information kontakta:
Mattias Christensson, VD IXX IT-partner                                  
0709-51 81 11, mattias.christensson@ixx.se       

Klas Tjebbes, VD FC Rosengård
0708-12 49 48, klas@fcrosengard.se