“IXX förstod verkligen vår verksamhet”

FC Rosengård är en idrottsförening full av världsstjärnor. 2015 tog man hem sitt 10:e SM-guld och i 2016 placerade klubben sig på en tredjeplats i Europarankingen. På planen är man bland de främsta i världen, och för att matcha de administrativa delarna av organisationen med de sportliga, behövdes en IT-partner som bättre kunde stödja verksamhetens utveckling.

FC Rosengårds dåvarande VD, Klas Tjebbes, hade under en längre tid funderat över hur klubben skulle ta nästa steg inom administrationen. Tillsammans med sportchefen Therese Sjögran och alla krafter i det engagerade kansliet har klubbadministrationen historiskt hanterats framgångsrikt med traditionella och minimala verktyg. För att optimera processerna och säkerställa en riktig hög kvalitet i det vardagliga arbetet behövde medarbetarna få helt nya förutsättningar.

Skapa värde med rätt IT-funktionalitet

En affärspartners viktigaste roll är att finna de insikter som verkligen skapar värde för kunden, varpå vi som vanligt började med att analysera det verkliga behovet. När bilden kring framgångsfaktorerna klarnat kom IXX med professionella råd och kunde presentera förslaget på den IT-lösning som skulle möjliggöra klubben utvecklingsarbete optimalt.

Röster om vårt samarbete

“IXX stack ut från mängden genom att vara en IT-partner som verkligen förstod vår verksamhet och anpassade en lösning till våra behov.”

IT-driften togs för det första över av IXX, och det förslag på IT-funktionalitet som presenterades var bl a molnbaserad lagring för dokumenthantering och kommunikationsplattform med tillhörande supporttjänster, hela vägen ut till tangentbordet och användaren.

– IXX stack ut från mängden genom att vara en IT-partner som verkligen förstod vår verksamhet och anpassade en lösning till våra behov. Det märks att de lägger energi på att sätta sig in i kundens verksamhet och att de har erfarenhet från att hjälpa många olika branscher inklusive andra idrottsorganisationer, berättar Klas Tjebbes, VD FC Rosengård.

Flexibel lösning och mobil säkerhet

Med ett mobilt IT-stöd som fokuserar på att göra vardagen enkel för användaren, kan klubbadministrationen i FC Rosengård nu hålla samma höga standard som det sportsliga. Med den nya plattformen kan även administrationen koncentrera sig fullt ut på kärnverksamheten medan IXX sköter resten av den dagliga driften. Och som affärspartner inom IT finns IXX med som professionellt bollplank och kan över tid komma stötta verksamheten med insikter kring bl a ny teknik och funktionalitet.

Vid frågor kontakta Sales Director Clemens Klöfverskjöld:
Mobil: +46 709 51 81 15
Epost: clemens.klofverskjold@ixx.se