Drifttjänster med hög säkerhet och flexibel kapacitet

Att ansvara för våra kunders IT-funktionalitet är en av våra viktigaste tjänster och något vi har både lång erfarenhet av och ledande kunskaper inom. För oss handlar vårt arbete om att skapa affärsnytta för våra kunder, där IT:ns roll är att accelerera din verksamhets framtidsresa. Därför utgår vi alltid ifrån behoven och vilket IT-stöd som verkligen krävs för att effektivisera era processer. Vi ger er den mest optimala mixen av tjänster som tillsammans bygger upp er driftmodell för IT på ett sätt som är säkert, effektivt och som möjliggör er fortsatta utveckling.

Säker IT-drift för accelererad tillväxt

Att köpa IT-driften som en tjänst från IXX innebär att den köps som en avtalad funktion där leveransen sker från våra driftshallar, eller från andra molnleverantörer via oss. Molnet är ett vida begrepp som betyder många olika saker. Vi säkerställer att den avtalade funktionaliteten är rätt för just de behov som din organisation har. Genom att lägga er drift hos IXX får ni dessutom en säker IT av högsta kvalité och till rätt pris, med skalfördelar som gör det kostnadseffektivt. IXX har två egna serverhallar som har hög kapacitet. Genom ett fördjupat samarbetar med HP säkerställs att vi alltid har överkapacitet, redo att tas i bruk direkt. Samarbetet innebär också att vi kan erbjuda våra kunder unik flexibilitet och ”capacity on-demand”.

Del av Microsoft Cloud OS Network

Vi är en del av Microsoft Cloud OS Network. Våra kunder får fördelarna med det publika molnet via sin lokala leverantör.
IXX IT-partner  AB är en auktoriserade QMTH partner till Microsoft vilket innebär fler möjligheter för dig som kund att utnyttja molnet för  dina affärer.

Läs mer om QMTH partner programmet

Fördelarna är flera – här några exempel från våra paketeringar:

CAD as a Service:

 • Skydda dina ritningar och projekt mot stöld
 • Undvik hårdvaruberoenden och dyra inköp
 • Minimera nertider och risker
 • Snabb uppstart av nya CAD-stationer för personal och konsulter
 • Ökad möjlighet till kompetensförsörjning
 • Mobil åtkomst möjliggör tom. hemarbete.
 • Dela CAD-Licenser
 • Använd resurser effektivare
 • Enkelt, säkert och med kontroll

Webbportal och automation i världsklass

Via våra webbportaler skapas alla maskiner du behöver. IT-ansvariga har tillgång till sina avtal, förbrukning, incidenter, rapportering osv. Vår kraftfulla automationsmotor är på så sätt nyckeln till enkelhet. Automationen hjälper till vid konfigurationsändringar. Men framförallt ändrar den helt spelplanen kring on-boarding och off-boarding. Våra kunder kan spara mycket tid och licenspengar genom att automatisera hur användare läggs till och tas bort. Vinsterna är upp mot 70 % mot jämförbara system utan automation. De regelbaserade systemen gör det enkelt att spåra och följa alla tänkbara ändringar. Något som inom kort blir av största vikt när GDPR träder i kraft.

IT-drift som ger nya affärsmöjligheter för krävande IT-användare

Våra kunders vardag präglas av en ständig uppkoppling, mobilitet och en allt snabbare kommunikation med de vi gör affärer med. Många driftlösningar byggs på teknik som är väl beprövad, men ganska långsam. Det gör det svårt att arbeta praktiskt för t ex konstruktörer eller kreativa medarbetare som använder mycket bilder i arbetet. IXX har ett koncept som gör det praktiskt möjligt att ge varje användare en egen, korrekt arbetsstation på distans. Maskinen kan vara en vanlig PC, eller en riktigt kraftfull maskin med avancerad grafikprestanda, men utan begränsningarna från fjärrskrivbordet.

Call Center on demand:

 • Med enklare hårdvara på distans skapas fördelar för t.ex. Call Centers
 • Individuella och flexibla växellösningar som kräver MAC-adress
 • Frihet att välja olika VPN m.m. mot olika kunder och system
 • Riktigt bra personlig upplevelse med Video och Skype for Business som supportverktyg och för fjärrhjälp
 • Dynamisk tilldelning med kraftfulla maskiner som startar upp efter behov.
 • Användare i 3:e land som enkelt men skyddat och säkert kan använda företagets resurser