Stötta de som gör skillnad

IXX är med och stöttar flera olika idrottslag runt omkring Skåne. Ett av dem är FC Rosengård. FC Rosengård är en fotbollsförening som stödjer och hjälper till mycket i samhället. Bland annat har de ett arbetsmarknadsprogram, Boost by Rosengård, som hittills har hjälpt mer än 2700 unga vuxna till att bli självförsörjande. Ett annat initiativ handlar om självkänsla, självförtroende och ställning i samhället för unga tjejer. Detta programmet finns både i Sverige och i Sydafrika. För oss på IXX är det viktigt att ha partners som gör gott i samhället – där vi ser och vet att vår stöttning kan bidra till något mer.

Att vara en länk i kedjan av att bidra till ett bättre samhälle ligger mig varmt om hjärtat. Fotbollen skapar engagemang, tillhörighet och gemenskap. Framgångsfaktorer som är otroligt viktiga för vårt Malmö och främst våra utsatta områden. De samhällsinitiativ som FC Rosengård bidrar med är ovärderligt.” säger Ted Nilsson på IXX.

Damlag – en kamp även utanför planen

En annan viktig bit, förutom det sociala ansvaret som FC Rosengård arbetar med, är såklart damfotbollen. Damfotboll har historiskt inte varit så högt prioriterad och ska vi vara riktigt ärliga har damfotbollen fortfarande en bit att klättra.

”Det är jätteviktigt att stötta damlag. Det har aldrig varit samma förutsättningar. Det är sämre träningstider, mindre kapital, sämre löner. Många spelare måste ha ett extra jobb för att kunna försörja sig. Det ska vara lika förutsättningar men det är det inte.” säger Monika Christensson grundare på IXX.

För ett antal år sedan sökte Monika just efter damlag att kunna stötta. FC Rosengård blev det lag som Monika med IXX valde att sponsra. Samarbetet är djupt och vi har sedan flera år tillbaka även hand om FC Rosengårds IT-plattform.

Monica Chrsitensson IXX

”Jag uppskattar verkligen FC Rosengård, det är jätteroligt att titta på deras matcher. Man sitter nära spelarna och det är ett väldigt bra sponsornätverk som samlas innan matcherna. Har man inte tittat ska man absolut göra det. Tjejerna ger aldrig upp! De bara kör och är ordentligt på hugget.” fortsätter Monika.

Vi är en del av något mer

Ett bra sponsornätverk är såklart också viktigt när man stöttar en klubb. Nätverket på FC Rosengård är väldigt brett men det företagen har gemensamt är att de vill bidra till att brygga över klyftorna som finns i samhället. Alla människor ska ha möjlighet att bo bra, få utbildning och arbetsmöjligheter samt se och utöva sport.

FC Rosengård är Sveriges damfotboll! Jag är otroligt stolt att få vara en del i deras engagemang!” avslutar Ted Nilsson.