Vi ser in i framtiden

Ett väl fungerande och modernt företag behöver en väl fungerande IT-funktion, detta driver företagets utveckling framåt. Våra Master Architects är nyckelpersoner när vi lägger pusslet som tar våra kunder till nya höjder med hjälp av IT. Är du redan etablerad inom IT, ta chansen att vidareutvecklas med verksamhetsrelaterade diskussioner med våra kunder.

Teknikutvecklingen ger våra kunder mängder av mervärden, men det är inte allt. Samtidigt ser vi på ett holistiskt sätt utmaningarna som kunder står inför i tidigt skede genom att vara djupt involverad och engagerade. Detta medför att verksamhetsmålen nås och smartare arbetssätt växer fram med hjälp av våra IT-lösningar och stödsystem.

Din vardag på IXX

Utveckling sker i flera dimensioner med dynamiska arbetssätt, få utlopp för din kreativitet. När vi utvecklar varandra utvecklar vi även våra kunder. Fokus ligger på att optimera leveransen av IT-funktionens tjänster och därigenom skapa bästa möjliga användarupplevelse för medarbetarna, alltid med affärsnyttan som mål.

Frihet och ansvar över din vardag, ger dig möjlighet att även få ihop livet där hemma. Det är viktigt att ha roligt och trivas på jobbet och vi satsar mycket på att vara ett bra team genom hela företaget. Hos oss kommer du uppleva arbetsglädje och en kultur som är stark och öppen för alla. Du kommer jobba med välkända varumärken och tjänster i en entreprenörsdriven organisation.

Bli en nyckelspelare

Arbeta med säkerhet, verksamhetsnära IT eller modern IT service management

Du ska som Master Architect hos oss sedan tidigare ha en hög kompetens inom IT och gedigen erfarenhet inom en liknande roll eller ha utvecklats snabbt på grund av ett driv och ett brinnande intresse för IT. Vi jobbar med många olika lösningar inom säkerhet, modern IT service management och verksamhetsnära IT och ser att du har en bred kunskap och förståelse för IT och hur IT kan effektivisera och förbättra våra kunders vardag. Tillsammans kan vi utveckla våra kunders verksamheter med hjälp av smart och modern teknik.

Som Master Architect jobbar du i en rådgivande roll i två av våra huvudprocesser. Nämligen våra säljprocesser och i våra processer för vidareutveckling av våra befintliga kunder. En stor del av arbetet handlar om att inte tänka på IT-utveckling utan att få kunderna att förstå värdet IT har för deras verksamhetsutveckling.

Du är en expert

Du kommer ingå i ett team hos IXX med olika specialistinriktningar. I våra kundteam kommer du driva kundernas digitala resa och verksamhetsutveckling framåt. Dina uppdrag kommer innebära att arbeta nära våra kunder, ha mycket kundkontakt samt kontinuerligt få våra kunder att växa. Din kompetens är viktig och att du är serviceminded är en självklarhet. Du är vår expert på plats hos kunderna – det viktigaste vi har!

Master Architect med inriktning IT-säkerhet

 • IT-Säkerhet: vi vet att säkerhet kan upplevas omständligt för användarna och därför arbetar vi med moderna säkerhetslösningar som gör både användarna, verksamheten och säkerhetsansvarig nöjda. Givetvis integrerar vi säkerhetslösningarna med Cloud & IT-infrastrukturens olika komponenter.
 • Våra säkerhetstjänster skapar förutsättningar för kunden att proaktivt få användarna att följa interna policyer och externa regler, och att ständigt vara uppdaterad om den aktuella säkerhetssituationen i organisationen.
 • IXX implementerar efterlevnadslösningar som skyddar kunderna mot interna hot,
  något som ökar när olämpliga behörigheter för filer och e-postmeddelanden ökar. Efterlevnadslösningarna hjälper organisationen att uppfylla regler och policykrav.
 • IXX föreslår att det kontinuerliga arbetet med att förbättra säkerheten integreras i en systematiska ”årscykelmodell” som vi synkar med företagets IT-plan. Systematiskt arbete i de 4 stegen integrerat i årscykeln säkerställer kontinuitet & kvalitet. Den centrala tjänsten i denna modell kallar vi ”IXX Security & Governance”. Tjänsten monitorerar den faktiska säkerheten och är kundens säkerhetsförsäkring!

Exempel på arbetsuppgifter som Master Architect 

 • Arbeta med verksamhetsnära IT samt länka kundens verksamhet med möjligheter inom IT-perspektivet
 • Följa projekt och kunder från ax till limpa – genom förstudier, projektering, analyser och rapporter med verksamhet & IT i fokus
 • Skapa Cloud strategier i steg som en röd tråd och guide för kundens utveckling
 • Vara med och implementera samt vidareutveckla kundernas miljöer
 • Assistera kunden med att utforma kundens IT-strategi eller IT-kapitlet i affärsplanen
 • Genomföra training workshops där vi säkerställer en riktig implementation

Färdigheter

Vi ser att du har god erfarenhet inom IT-infrastruktur samt arbetat inom områden som exempelvis infrastruktur, modern workplace, modern IT service management, molntjänster och säkerhet. Du bör vara van att arbeta ute på fältet i en nära kundkontakt.

 • Mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller annan motsvarande kompetens
 • Det är viktigt att du har ett engagemang och en drivkraft till att hjälpa kundernas affärer, därför är din kompetens viktigare än antal år i branschen
 • Du ska vara självgående och komma med egna initiativ och lösningar samt ta ansvar för resultatet
 • Du kommer att ha mycket kundkontakt och representera IXX ute hos våra kunder. Det är därför viktigt att du har en bra kommunikativ förmåga samt att du kan lyssna in kundens behov och framtida möjligheter
 • Vi är ett teambaserat företag där vår samarbetskultur är viktig. Vi delar information och erfarenheter med varandra och hjälper varandra att nå våra mål – du behöver vara en lagspelare

B-körkort och tillgång till bil erfordras. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Det absolut viktigaste är din personlighet, dina kunskaper och ditt mindset!

Om IXX

IXX är inte bara en IT-leverantör. Vi är en partner som levererar nya affärsmöjligheter och accelererar tillväxten för kunderna. Vi är experter på att utveckla ledande IT-lösningar men det som utmärker oss är speciellt vårt tankesätt och arbetssätt. Vi menar att rätt använd IT kan göra stor skillnad för en verksamhet och det gäller att leverera de insikter som få hittar men som krävs för en optimal skräddarsydd IT-lösning.

Ansök

Skicka din ansökan med CV till: jobb@ixx.se.
Vi ser fram emot att höra ifrån dig redan idag, urval kommer att ske löpande så vänta inte. Är det något du undrar över får du gärna ringa oss.

Kontakt:
Clemens Klöfverskjöld +46 709 51 81 15
Thomas Rexér +46 709 51 81 20
Mikael Marionsson +46 0709 51 81 08

Vi är ett sammansvetsat team

IXX är i en stark tillväxtfas. Vi söker ständigt nya passionerade medarbetare som brinner för värdeskapande genom IT och som kan stärka vårt kunderbjudande.

Medarbetarberättelser