Ett familjeföretag med jordnära värderingar och storslagna drömmar

IXX är idag ett teknik- och kunskapsföretag som med hjälp av IT accelererar tillväxten för Sveriges företag. Men när vi grundades 1985 var det med en något enklare idé: att förenkla för företag genom att datorisera deras redovisning och bokföring. Idén kom från IXX grundare, Monika Christensson.

Med båda fötterna på jorden. Bokstavligen.

Under PC-revolutionen på 80-talet förändrades världen för all framtid. Och för Monika, som under flera år arbetat med redovisning och bokföring manuellt, kom möjligheten att datorisera ekonomiarbetet. Hemma på gården i Östra Ljungby, startade hon 1985 sin verksamhet som erbjöd konsulttjänster inom IT och ekonomi.

Genom föräldrarnas lantbruk fick hon lära sig om ansvar, samarbete och företagsamhet. Hobbylantbruket fyllde därför en viktig funktion också när Monikas tre söner – Mattias, Fredrik och Olof – växte upp. Hemma på gården fick de lära sig samma saker som Monika en gång lärt sig. Först genom lantbruket och sedan genom företaget som där hemma börjat växa.

Första steget mot en fullservicepartner

Efter starten med konsulttjänster inom IT och ekonomi, dröjde det inte länge innan flera kunder även efterfrågade hårdvara. För att tillgodose behovet utvecklades erbjudandet till att istället omfatta en helhetsleverans.

1991 var nästa milstolpe när vi flyttade verksamheten till Helsingborgsvägen i Ängelholm. Samma år fick vi uppdraget att datorisera Svenska kyrkan i Kristianstad län. Ett stort uppdrag som också blev ett genombrott. Med ny luft under vingarna bestämde vi oss – bara två år efter flytten – för att förvärva både fastigheten i Ängelholm och företaget som levererade hårdvaran. Med förvärvet av datorföretaget IXX Computer Systems följde även personalen. Det innebar att vi fick tillgång till helt ny kompetens. I samband med det började också PC-byggarna och tillika sönerna Christensson att, en efter en, komma in i den växande rörelsen.

Generationsskiftet

Efter ett generationsskifte 2014 drivs familjeföretaget nu vidare av sönerna Christensson tillsammans med ett växande team passionerade specialister. IXX har sedan starten växt organiskt och idag är vi en värdeskapande affärspartner, ledande inom IT.

Här på IXX tänker vi fortsätta växa som ett familjeägt företag, med fokus på affärsutveckling och värdeskapande IT.

Det må låta storslaget. Men genom att utveckla lösningar som hjälper varje kund att accelerera sin tillväxt, så tror vi att vi tillsammans kan skapa ett bättre samhälle. Ett bättre Sverige. Till och med en bättre värld.

Vi kallar det framgång tillsammans.

Varmt välkommen till oss på IXX,
Mattias och Olof Christensson